THE WHITE STAR DIVISION is een club van vrienden met een gemeenschappelijke passie, namelijk het verzamelen van geallieerde voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.
De vereniging is spontaan ontstaan tijdens een reis van een aantal geÔnteresseerden in juni 2004, ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de landing in NormandiŽ.

THE WHITE STAR DIVISION maakt als militaire afdeling sinds 16/01/2005 officieel deel uit van de vzw Vlaamse Vehikel Klub, een club voor liefhebbers van alle oude voertuigen. Momenteel telt de vzw VVK meer dan 800 oldtimerliefhebbers. Onze afdeling telt een dertigtal leden en we beschikken over een vijfentwintigtal voertuigen zoals de Jeep Willys (Ford, model GPW, model MB), Dodge WC51/52, Dodge WC56 Command Car, verschillende modellen van GMC, enzÖ
Onze doelstellingen zijn enerzijds het in stand houden en restaureren van en het rijden met geallieerde militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en anderzijds deelnemen aan allerlei historische herdenkingen, evenementen, manifestaties en rondritten georganiseerd door gelijkgezinde verenigingen of officiŽle instanties, maar zeker niet para-militair.
Onze leden vervolledigen het historisch kader door het dragen van de bijhorende uniformen en volgens de wet onklaar gemaakte wapens uit deze tijdsperiode.
We stellen ons dan ook graag ten dienste van iedereen die een herdenking of een evenement wil organiseren met de bedoeling het grote publiek kennis te laten maken met deze historische militaire voertuigen en de herinnering levend te houden en hulde te brengen aan de vele soldaten en verzetstrijders die voor onze vrijheid hebben gevochten.
We beschikken eveneens over het nodige materiaal en originele tenten om een kamp uit de Tweede Wereldoorlog op te stellen.

Een bestuurslid stelde voor om de benaming van onze club niet aan een welbepaalde eenheid in het bijzonder te binden maar een meer algemene benaming te gebruiken waarin iedereen zich zou kunnen herkennen. De meeste leden hebben markeringen van verschillende eenheden aangebracht al naar gelang het type voertuig. Zo is "THE WHITE STAR DIVISION" ontstaan.
De witte ster op de geallieerde voertuigen was vanaf einde 1943 het officiŽle herkenningssymbool.

  VVK - We Want you!

Meer info »
Webmail